Autor
Dyskusja: Mała architektura - przyjazne miejsca to jakie ?
Lulewicz A.
niezarejestrowanyPytanie ratunkowe dla mnie ?,Jako świeżo upieczony architekt otrzymałem zawodowe wyzwanie. Ożywić spore miasto. Dotyczy to głównie architektury zewnętrznej, miejsc wokół urzędów, galerii i służby zdrowia. Które z tych miejsc na zewnątrz zasługuje na drugą szanse i co by to miało być ? Może jakie miejsca są omijane, a można przywrócić użyteczność ? Co by to mogło być ? (ławki, zadaszenia, więcej zieleni, oświetlenie). Z góry dziękuje za wypowiedzi ?
ollla
niezarejestrowanyDla mnie to najważniejsze by było dużo roślin, więc ogromny dobrze przygotowany park
Lulewicz A.
niezarejestrowanyTo prawda, zieleń potrafi odmienić każde miejsce ???? Ale myślę też, że ważne są elementy, które chronią przed słońcem czy deszczem – np. lekkie zadaszenia aluminiowe albo wiaty z poliwęglanu. Przy budynkach użyteczności publicznej sprawdzają się też palarnie zewnętrzne, które pozwalają zachować porządek w przestrzeni miejskiej i poprawiają komfort użytkowników. Ostatnio widziałem kilka takich rozwiązań – wyglądają naprawdę estetycznie i można je łatwo dopasować do otoczenia.