Forum

• Lulewicz A.

niezarejestrowany
  • Pytanie ratunkowe dla mnie ?,Jako świeżo upieczony architekt otrzymałem zawodowe wyzwanie. Ożywić spore miasto. Dotyczy to głównie architektury zewnętrznej, miejsc wokół urzędów, galerii i służby zdrowia. Które z tych miejsc na zewnątrz zasługuje na drugą szanse i co by to miało być ? Może jakie miejsca są omijane, a można przywrócić użyteczność ? Co by to mogło być ? (ławki, zadaszenia, więcej zieleni, oświetlenie). Z góry dziękuje za wypowiedzi ?

utworzony: 10-02-2026 (16:49:21)
    Odpowiedz
  • ollla

niezarejestrowany
  • Dla mnie to najważniejsze by było dużo roślin, więc ogromny dobrze przygotowany park

utworzony: 10-02-2026 (21:14:37)
  • Lulewicz A.

niezarejestrowany
  • To prawda, zieleń potrafi odmienić każde miejsce ???? Ale myślę też, że ważne są elementy, które chronią przed słońcem czy deszczem – np. lekkie zadaszenia aluminiowe albo wiaty z poliwęglanu. Przy budynkach użyteczności publicznej sprawdzają się też palarnie zewnętrzne, które pozwalają zachować porządek w przestrzeni miejskiej i poprawiają komfort użytkowników. Ostatnio widziałem kilka takich rozwiązań – wyglądają naprawdę estetycznie i można je łatwo dopasować do otoczenia.

utworzony: 10-02-2026 (22:04:21)
    Odpowiedz

Twój koszyk

Nie masz nic w koszyku

Facebook

Pomoc

Lub wybierz parametry projektu i kliknij przycisk "Pokaż projekty" znajdujący się pod formularzem

• Powierzchnia użytkowa

m2
    • Powierzchnia zabudowy

m2
    • Powierzchnia całkowita

m2
    • Szerokość | długość działki

| m
    • Maks. szerokość elewacji frontowej

m
    • ilość pokoi na parterze:

(0) (0) (0) (0) (0)